Az optimista feminista

Én emelem

Én emelem

Mennyire legyen okos egy nő

“I want her to be smart and successful,” he said, “but not as smart and successful as I am.”

2018. december 27. - Németh Annamária

Már korábban említettem ezt a cikket, ami végül a Love Gap című könyv ajánlójává válik. Mindenesetre előtte bőven hoz példát arra, hogy vannak a férfiak az okos/sikeres nőkkel.

Röviden: a férfiak többsége igenis okos, intelligens, sikeres párt szeretne.

Csak aztán - ahogy a kísérleti helyzetek mutatták* - ha olyan nő társoságába kerülnek, akiről azt gondolják, hogy okos, távolságtartóan, kimérten viselkednek.

Hogy is zajlik ez a való életben? A cikk írója maga is több párkeresővel beszélgetett, ezekből idéz egy fiatalembert aki elmondása szerint intelligens, sikeres párt szeretne, ugyanakkor ha úgy érzi, hogy akivel ismerkedik közel olyan kvalitással rendelkezik mint ő, tulajdonképpen elkezdi a hibákat keresni benne. Ahogy mondja, így elég hamar meggyőzöd magad, hogy nem is igazán érdekelt, vonzott a másik. Én úgy veszem észre, hogy ez nem csak a kiemelkedően magas iq-jú nőket érinti, hanem gyakorlatilag minden nőt, aki megtanult önálló döntéseket hozni az életében. 

Eléggé sajnos hogy ez van.

A cikk konklúziója az, hogy míg mi nők az ipari forradalommal indult feminizmussal felvettük a harcot és adaptálódtunk az új világba, már a férfiak számára is eljött az idő, hogy újradefiniálják magukat. Úgy tűnik a mai napig a tradícionális férfi szerepekre épül a férfi identitás, miközben a világ megváltozott. És ebben az újfajta világban is szükség van NŐKre és FÉRFIAKra, már nem azért mert kiszolgáltatottak vagyunk. Hanem mert egyszerűen elemi vágyunk adni egymásnak.

(Psychological) Distance Makes the Heart Grow Fonder: Effects of Psychological Distance and Relative Intelligence on Men’s Attraction to Women (2015)
Lora E. Park, Ariana F. Young, Paul W. Eastwick

quote-she-is-very-clever-too-clever-for-a-woman-she-lacks-the-indefinable-charm-of-weakness-oscar-wilde-37-78-67.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://enemelem.blog.hu/api/trackback/id/tr3514517484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása